НОВИНИ

Септември София спечели третия турнир в памет на бившия футболен национал Георги Марков

септември софия спечели третия турнир памет бившия футболен национал георги марков
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
16:44, 04.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Септември София спечели третото издание на мемориалния турнир в памет на бившия национален бранител Георги Марков. Надпреварата беше за момчета, които са родени през 2009 година.

В оспорвания финал септемврийци надделяха над Левски след изпълнение на дузпи 5:4, като срещата завърши наравно 0:0 в редовното време. В малкия финал Славия победи Ботев Пловдив след изключителна драма в редовното време 3:3 и също след изпълнение на дузпи 6:5.

Мачовете предложиха много емоции, искри на терена и по трибуните, които в някои моменти прекрачиха и границите на доброто възпитание. В крайна сметка, най-важното е, че децата от всички отбори напуснаха терена като приятели.

Както и първите две издания, и сега надпреварата за деца, родени през 2009 г., се проведе с подкрепата и под егидата на Българския футболен съюз и Зоналния съвет на БФС София. През последните 4 дни двубоите с участието на 8 отбора се проведоха на терените в Национална футболна база Бояна и националния стадион "Васил Левски". Българският футболен съюз подкрепи безрезервно надпреварата с осигуряването на терени, купи, медали и статуетки за децата, както и със съдии и делегати на двубоите.

Участваха осем отбора, които в предварителната фаза на турнира бяха разпределени в две групи по четири отбора. Откликнаха всички тимове, в които бившият национал е играл в професионалната си кариера. Единствено не присъства отборът на Пирин Гоце Делчев, който е отказал поканата, тъй като не разполага с отбор във въпросната възрастова група.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тенис двойка при жените бе дисквалифицирана на "Ролан Гарос" след удар с топка по главата на момиче
Тенис двойка при жените бе дисквалифицирана на "Ролан Гарос" след удар с топка по главата на момиче
Кувейтски отбор спечели турнира по плажен футбол във Варна
Кувейтски отбор спечели турнира по плажен футбол във Варна