НОВИНИ

Сериозни са щетите след бедствието във Врачанско

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 20.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Силна буря с гръмотевици имаше в Северозападна България и снощи. Поройните дъждове наводниха района.

Градушка с големина на яйце падна във Врачанско. Щетите са сериозни, както в частни имоти, така и по административни сгради.

Засегнати са и земеделски земи.

Към 18.00 часа вчера във врачанското село Рогозен пороен дъжд е придружен с градушка, ледените късове са с размери от орех до големината на яйце.

Градушката е продължила половин час, но проливният дъжд е наводнил улици и дворове, бурният вятър е изпочупил множество клони и дървета.

В няколко населени места все още е прекъснато електрозахранването. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на авариите. Изпочупени са керемиди и прозорци на домовете на хората. Зеленчуковите градини са напълно опустошени, както и земеделските земи в района. За щастие няма бедстващи хора.

"Нанесени са щети на домакинствата в различни размери, но няма непострадало домакинство. Реколтата на стопаните в дворовете е над 90 процента унищожена. Има нанесени щети по къщите - счупени прозорци, счупени керемиди. Беше затворен пътят между Враца и Козлодуй, имаше счупени дървета. Очакваме помощ, ще има заседание на общината", заяви кметът на село Рогозен Пламен Кюковски.

Застраховани имоти почти няма, хората са пенсионери с ниски пенсии, разчитат на собствената си продукция. Огледите от кметството продължават, както и описването на щетите.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за валежи, гръмотевични бури и градушки в 3 области
Предупреждение за валежи, гръмотевични бури и градушки в 3 области
Отровното трио инициира гражданско движение "Ние идваме"
Отровното трио инициира гражданско движение "Ние идваме"