НОВИНИ

Сесил Каратанчева: Цвети има качествата дори да спечели титлата в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:07, 20.01.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис

"Цветана Пиронкова вярва в способностите си и има качествата дори да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия.", смело прогнозира бившата №35 в световната ранглиста Сесил Каратанчева.

Софиянката обаче направи уговорката, че не обича да дава прогнози, но смята че и Григор Димитров също може да стигне много далече в Мелбърн.

„Имах нужда да си взема почивка от тениса, възстановявам се от контузия. Не знам кога и дали ще започна отново да тренирам. Пандемичната обстановка също е една от причините да не бързам да започна подготовка. Имам още малко време да реша какво да правя“, така обясни неучастието си в турнири от лятото на 2019 година Каратанчева.

Сесил още сподели, че е записала магистратура „Спортен мениджмънт“ и се надява някой ден да помага на трите си сестри.

31-годишната тенисистка допълни още, че най-големият успех при жените за нея не е участието на 1/4 финала на "Ролан Гарос" през 2005-та година, тъй като заради младостта не е осъзнала в действителност колко голям успех е било това.

Поради тази причина, Каратанчева посочи като най-голям успех в своята кариера достигането на втори кръг в Париж през 2015-та, както и полуфиналът в Акапулко по-рано през същата година.

Сред засегнатите теми бяха още двугодишното наказание на българката като затвор, причините да приеме офертата да играе за Казахстан за няколко години и каква е според нея връзката между спорта и политиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата първа дама: Джил Байдън е важен съюзник на съпруга си
Новата първа дама: Джил Байдън е важен съюзник на съпруга си
Пожар в дома на възрастна жена от Шумен
Пожар в дома на възрастна жена от Шумен