НОВИНИ

Сестри Стоеви се класираха за четвъртфиналите в Куала Лампур

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:27, 12.01.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
сестри стоеви класираха четвъртфиналите куала лампур
Слушай новината

Българките Габриела и Стефани Стоеви се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон от сериите Супер 1000 в Куала Лампур, Малайзия.

Трикратните ни европейски шампионки надиграха в много оспорван мач с 21:13, 15:21 и 21:17 представителките на Индия Триса Джоли и Гаятри Пулела.

Мачът започна много силно за сестри Стоеви, които в първия гейм поведоха с 6:0 точки и впоследствие контролираха аванса си, за да затворят първата част след 21:13.

Втората част се разви далеч по-равностойно, като българките на няколко пъти пробваха да вземат преднина, но Джоли и Пулела всячески се стремяха да останат близко в резултата. След 14:14 обаче индийките изцяло поеха контрола върху гейма, като до края загубиха само едно разиграване и след 21:15 в тяхна полза изравниха резултата.

В третия решителен гейм Габриела и Стефани Стоеви спечелиха четири поредни точки, за да поведат с 10:6, но техните съпернички отговориха и изравниха при 10:10. Впоследствие отново се стигна до 14:14, но този път българките поеха инициативата и взеха аванс от 18:14, който не изпуснаха до края и в крайна сметка триумфираха след 21:17 и 69 минути игра на корта.

По този начин българските представителки си уредиха среща в четвъртфиналите с водачките в схемата Цин Чън и И Фън Дзя от Китай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете пострада при инцидент с трамвай
Дете пострада при инцидент с трамвай
Лекарката с положителна проба за алкохол пред БНТ: Бях сигурна, че нямам проблеми
Лекарката с положителна проба за алкохол пред БНТ: Бях сигурна, че нямам проблеми