НОВИНИ

Севиля постави Манчестър Юнайтед на колене и отново е на полуфиналите в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 20.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
севиля постави манчестър юнайтед колене отново полуфиналите лига европа
Слушай новината

Отборът на Севиля се класира за полуфиналите на турнира Лига Европа, след като победи с 3:0 в реванша у дома Манчестър Юнайтед и с общ резултат 5:2 изхвърли "червените дяволи" от надпреварата.

Андалусийци, които определено изживяват много труден сезон, изиграха много силен двубой пред препълнените трибуни на "Рамон Санчес Писхуан" и тотално обезличиха своя съперник.

Всичко започна още в 8-ата минута, когато груба грешка при изнасянето на Хари Магуайър позволи на домакините да отмъкнат топката в опасна зона и броени секунди по-късно Юсеф Ен-Несири прати кълбото в мрежата на Юнайтед за 1:0.

По-добрата игра на Севиля продължи и в края на първата част Лукас Окампос беше точен за 2:0, но след намеса на ВАР попадението беше отменено заради засада на Маркос Акуня в по-ранен етап от атаката.

Все пак вторият гол не закъсня и в самото начало на второто полувреме Люик Баде удвои аванса на испанския тим, разписвайки се с глава след центриране от ъглов удар на Окампос.

Гостите направиха някакъв опит да се върнат в срещата, но вместо това бяха наказани за трети път в 81-а минута, когато Давид Де Хея излезе неразчетено напред и след като не успя да овладее топката я предостави на Юсеф Ен-Несири, а за мароканеца не остана друго освен да се разпише на опразнената врата за крайното 3:0.

По този начин Севиля за седми път в историята си ще играе в полуфиналите на Лига Европа, а във всеки от предишните шест случая андалусийци стигаха и до трофея, което неслучайно ги превръща в най-успешния отбор във втория по сила европейски клубен турнир.

За Манчестър Юнайтед пък сезонът продължава с битката за топ 4 в Англия, а тази неделя момчетата на Ерик тен Хаг се изправят и срещу Брайтън в полуфиналите на ФА Къп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус удържа Спортинг и продължава да мечтае за триумф в Лига Европа
Ювентус удържа Спортинг и продължава да мечтае за триумф в Лига Европа
Специално издание на Библията ще бъде използвано за коронацията на Чарлз III
Специално издание на Библията ще бъде използвано за коронацията на Чарлз III