НОВИНИ

Севиля със знаменит обрат в ШЛ, Челси също с успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:09, 05.11.2020
Чете се за: 01:27 мин.
Футбол
севиля знаменит обрат челси също успех

"Андалусийци" успяха да се върнат в срещата си срещу руския Краснодар, въпреки че изоставаха с два гола след 21-та минута, а през цялото второ полуврме играха и с човек по-малко, след изгонването на Хесус Навас.

На стадион "Рамон Санчес Писхуан" гостите излязоха напред в резултата в 17-та минута, когато Шапи Сюлейманов матира Томаш Вацлик след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

Четири по-късно севилци трябваше да понесат втори удар, след като Жул Кунде повали Маркус Берг в наказателното поле. След преглед на ситуацията със системата ВАР гостите получиха право да изпълнят дузпа, а потърпевшият Берг бе точен от бялата точка.

Испанския тим отговори чрез Иван Ракитич, който намали с глава в 42-та минута след подаване на Жоан Жордан.

Кошмарът за андалусийци обаче стана пълен в края на първата част, когато техния капитан Хесус Навас бе изгонен с директен червен картон, след като извърши нарушение срещу откъсващия се само срещу вратата Кристофър Олсън.

Макар и човек по-малко, момчетата на Юлен Лопетеги демонстрираха борбен дух през втората част и се втурнаха в търсене на обрат.

В 69-та минута Юсуф Ен-Несири наказа груба грешка на Кайо Панталеан, открадвайки му топката на границата на наказателното поле, за да изравни за 2:2.

Само три минути след това мароканецът донесе и пълния обрат в срещата. Домакините получиха право да изпълнят свободен удар, след който Люк де Йонг засече с глава, но видя как топката се отбива в гредата. При добавката обаче Ен-Несири нямаше как да сбърка за 3:2 в полза на Севиля.

До края андалусийци предоставиха инициативата на Краснодар, но въпреки това запазиха резултата, за да постигнат един наистина знаменит обрат. Впрочем, това е едва втория случай, когато испански тим прави пълен обрат, след като изостава с два гола.

Другият подобен случай е през 2004-та година, когато Реал Мадрид прави същото срещу състава на Рома на своя "Сантиаго Бернабеу".

В другата среща от групата Челси надигра с 3:0 състава на Рен у дома. Два гола от дузпа на Тимо Вернер дадоха добър аванс на "сините" до почивката, а при втория наказателен удар втори жълт картон получи Енрике Далберт за гостите, оставяйки с човек по-малко.

Крайния резултат оформи Тами Ейбрахам малко след началото на втората част, след като засече подаване на Рийс Джеймс.

В групата нещата изглеждат предопределени, след като лондончани и Севиля са начело с по 7 точки, докато Рен и Краснодар са на дъното с по една.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тройно повече заразени с коронавирус за денонощие в област Кюстендил
Тройно повече заразени с коронавирус за денонощие в област Кюстендил
Доц. Кунчев: Време е за нови мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас
Доц. Кунчев: Време е за нови мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас