НОВИНИ

Севлиево приема най-добрите в мотокроса през уикенда

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:13, 28.10.2022
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
 мотокрос Севлиево 2022
Снимка: https://motocrossbg.eu
Слушай новината

Този уикенд мотопологон „Горна росица“ край Севлиево ще приеме стартовете от предпоследния кръг от Републиканския шампионат по мотокрос за 2022. Очакват се над 100 състезатели от над 20 клуба, защото шампионатът навлиза в решаващата си фаза и всяка грешка може да коства загуба на мястото на подиума. Тъй като трасето край Севлиево е едно от най-добрите в Европа ще има и участници от Молдова, Румъния, Гърция, Турция и Северна Македония, които също ще гонят добро класиране.

В МХ 50 начело е Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ със 156 точки, следван от Пламен Иванов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с КТМ със 117 и Максимилиан Филатов от МСК „Калабак“ с КТМ с 68.

При 65-кубиковите лидер е Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ с 216 точки, като битката за второто място в крайното класиране ще е между Теодор Йорданов от „Ябланица МХ“ с „GasGas“ със 130, Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ със 117 и Лъчезар Овчаров от МСК „Етрополе“ с КТМ със 115.

В МХ 85 начело е Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ с 210 точки, Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ със 169 и Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ със 158.

Изключително оспорвана ще е битката в МХ 2 Junior – преди кръга в Севлиево лидер е Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ с КТМ със 158 точки, на 3 след него е Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“, а на 7 – Мариус Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ.

В МХ 2 води Хакан Халми от „НСА моторспорт“ с КТМ, който е без загуба до момента през сезона, втори е Виктор Нейчев „Еър макс рейсинг“ с „GasGas“ със 164 точки, а трети – Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ със 134.

Същата е ситуацията и в МХ 1, като Майкъл Иванов е начело с пълен актив от точки, но за втората позиция в края на сезона битка ще водят Живко Богданов от „Несебър мото клуб“ с КТМ (163 т.), Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ (160) и Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“ (144).

В клас МХ, при 450-кубиковите машини начело е Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „GasGas“ с 225 точки, Николай Колев от „Киппен мх рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ има 194, а Людмил Александров от „Тони мх рейсинг“ с „Yamaha“ – 129, а Юлиян Райчев от „Панчо рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ – 126.

При 250-кубиковите Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“ е лидер със 188 точки, пред Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“ със 176 и Тончо Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ със 138.

При Senior -ите първите 3 места са окупирани от състезатели на „АИТ рейсинг тийм“ – начело е Кадир Масар с „Honda“ с 206 точки, Янко Зоков с „Kawasaki“ има 151, а Атанас Петров с КТМ – 146.

В групата на над 55-годишните доминира отборът на „Дизел юнак“ – лидер с 201 точки е Емил Балджийски с „Yamaha“, пред Димитър Аргиров с „Kawasaki“ със 194 и Живко Бонев с „Yamaha“ със 176.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на икономиката: Инфлацията е овладяна в голяма степен, очаквам по-добри данни за октомври
Министърът на икономиката: Инфлацията е овладяна в голяма степен, очаквам по-добри данни за октомври
Григор Димитров излиза срещу американеца Маркос Гирон в четвъртфинален двубой във Виена
Григор Димитров излиза срещу американеца Маркос Гирон в четвъртфинален двубой във Виена