НОВИНИ

СГС е спрял промените в борда на "Кинтекс"

сгс спрял промените борда кинтекс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:35, 21.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Софийският градски съд е спрял разпоредените от вицепремиера Корнелия Нинова промени в ръководството на държавния оръжеен търговец "Кинтекс" - за това информираха от държавното дружество в съобщение до медиите.

Мотивите на Нинова са допуснати редица нарушения и конфликт на интереси на освободения от нея изпълнителен директор Александър Николов.

Промяната в ръководството е спряна заради жалбата на досегашния изпълнителен директор. В съобщението от "Кинтекс" твърдят, че поради създадената ситуация в момента на практика няма легитимно ръководство и упълномощено лице, което да може да подписва и да представлява дружеството.

Пишат още, че това се случва в момент, в който предприятието е поканено за подпише договор за над 40 милиона евро - безпрецедентен приход за държавно дружество през последните години

Корнелия Нинова: Шефът на "Кинтекс" е бил в драстичен конфликт на интереси

В началото на седмицата Корнелия Нинова поиска незабавно да бъдат сменени изпълнителният директор и членовете на Съвета на директорите, с изключение на един от тях - Анита Великова. Нинова се позова на одит, извършен в компанията, който е показал редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор.

От "Кинтекс" изразиха съмнения, че такъв одит въобще е извършван.

"Кинтекс" е най-големият търговец на оръжейна продукция в България, собственост на Държавната консолидационна компания, която е "под шапката" на Министерството на икономиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов обрат прати Джокович на полуфиналите в Белград
Нов обрат прати Джокович на полуфиналите в Белград
Григор Димитров излиза в петък на корта в Барселона
Григор Димитров излиза в петък на корта в Барселона