НОВИНИ

Шампионът Интер нанесе първа загуба на Наполи

Интер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:53, 21.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Интер победи Наполи с 3:2 в мач от 13-ия кръг на Серия А. Пьотр Жиелински даде преднина на неаполитанците, но домакините стигнаха до обрат след попадения на Хакан Чалханоглу, Иван Перишич и Лаутаро Мартинес. Дрис Мертенс оформи крайното 3:2. Това е първо шампионатно поражение за Наполи през сезона.

Възпитаниицте на Лучано Спалети поведоха в резултата в 17-ата минута. Пьотр Желински отправи неспасяем изстрел от границата на наказателното поле за 1:0.

В 23-ата минуна удар на Николо Барела срещна ръката на Калиду Колибали. Съдията отсъди дузпа след намесата на ВАР, а лятното попълнение Халкан Чалханоглу изравни.

"Нерадзурите" стигнаха до обрата в 44-ата минута. Иван Перишич бе точен с глава, за да направи резултата 2:1. Това е първият случай от месец март насам, в който Наполи допуска 2 гола до полувремето.

След почивката Лаутаро Мартинес увеличи преднината на домакините. Аржентинецът отправи удар в долния далечен ъгъл на противниковата врата.

Гостите дадоха всичко от себе си, за да се върнат в мача. Дрис Мертенс намали пасива на тима му със страхотен гол от дистанция. Белгиецът отбеляза 103-ото си попадение за клуба и се превърна в най-резултатния играч на неаполитанци в италианския елит.

В добавеното време на двубоя Самир Ханданович отрази коварен удар на Марио Руи, а Дрис Мертенс стреля неточно, след като бе оставен непокрит на задна греда.

Въпреки първото поражение Наполи остава лидер в класирането с актив от 32 точки, колкото има и втория Милан. Интер е 3-и с 28 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Посвещавам победата на моя баща и на Стефан Данаилов
Илияна Йотова: Посвещавам победата на моя баща и на Стефан Данаилов
Паралелно преброяване 100%, "Алфа Рисърч": Радев - 66.4%, Герджиков - 32.3%
Паралелно преброяване 100%, "Алфа Рисърч": Радев - 66.4%, Герджиков - 32.3%