НОВИНИ

Шампионската лига отново ще вълнува феновете

Шампионска лига лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 02.11.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Мачовете от Шампионската лига се завръщат на преден план. Груповата фаза на надпреварата беше преполовена, а битките стават все по-ожесточени. Най-големите очаквания са насочени към отборите, които имат по-големи амбиции в Европа.

В мач от група „Н“ Челси ще гостува на Малмьо, а Ювентус приема Зенит Санкт Петербург.

Първата среща на „сините“ в Лондон завърши с уверена победа за Челси с резултат 4:0 и показа истинския баланс на силите в тази двойка. Играчите на Томас Тухел продължиха успешната си серия у дома, побеждавайки Норич и Нюкасъл с общ резултат 10:0, а също и успех за Купата на лигата. "Сините" са начело в класирането на Висшата лига и имат добри шансове не само да повторят успехите от миналия сезон, но и да постигнат повече. В момента обаче отборът е на втората позиция в групата в Шампионска лига с 6 пункта, докато Ювентус е с 9 като лидер.

В другия мач от потока "Старата госпожа" се изправя срещу Зенит. От срещата в Санкт Петербург, когато Ювентус спечели минималната победа, отборите играха по различни начини в родните първенства. Клубът от Торино не спечели нито една победа в следващите три мача, като завърши наравно с Интер и загуби от Сасуоло и Верона. От друга страна Зенит набра добра форма през последните седмици, спечели със съкрушителни победи над Спартак (7:1) и Динамо (4:1) и уверено води шампионата.

Руският тим със сигурност ще се бори за по-предно класиране в групата в Шампионската лига, заемайки сега 3-ото място с 3 точки.

Четвъртият кръг от груповата фаза на Шампионската лига в група „F“ ще бъде белязан от домакинския мач на Аталанта срещу Манчестър Юнайтед, както и между Виляреал и Йънг Бойс.

„Червените дяволи“ са лидери в потока с 6 точки, следван неотлъчно от Виляреал и Аталанта с по 4 пункта.

В изминалия кръг Аталанта стартира мача срещу Манчестър Юнайтед, като отбеляза два гола през първото полувреме, но второто полувреме за тима от Бергамо беше пълен провал - „червените дяволи“ отбелязаха три гола и взеха три точки.

Ето и цялата програма за вторник (2 ноември):

19.45 Малмьо – Челси

19.45 Волфсбург – Залцбург

22.00 Аталанта – Манчестър Юнайтед

22.00 Байерн Мюнхен – Бенфика

22.00 Динамо Киев – Барселона

22.00 Ювентус – Зенит

22.00 Севиля – Лил

22.00 Виляреал - Йънг Бойс

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да подготвим водомерите за зимата и на какви санкции подлежат потребителите за неработещи уреди
Как да подготвим водомерите за зимата и на какви санкции подлежат потребителите за неработещи уреди
Росица Матева: Броенето на хартиени разписки ще забави изборния процес
Росица Матева: Броенето на хартиени разписки ще забави изборния процес