НОВИНИ

Шапката на Индиана Джоунс бе продадена на търг за 630 000 долара

шапката индиана джоунс продадена търг 630 000 долара
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 18.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Шапка, носена от актьора Харисън Форд по време на превъплъщението му като Индиана Джоунс, бе продадена за 630 000 долара на търг в Лос Анджелис.

Кафявото бомбе, което е емблематична част от облеклото на приключенеца археолог, е създадено специално за втория филм от поредицата "Индиана Джоунс" - "Храмът на обречените".

Шапката може да се види още в началото на филма и "оцелява" след немалко премеждия - докато се опитват да избягат от китайска престъпна банда, Джоунс и приятелите му скачат от падащ самолет и се приземяват върху надуваема лодка, с която после се спускат по планински хълм.

Бомбето е било носено и от каскадьора на Харисън Форд - Дийн Ферадини, който впоследствие го е запазил в личната си колекция. След смъртта на Ферадини шапката стига до търга. От аукционната къща съобщават, че тя е била продадена заедно с непубликувани досега снимки на каскадьора.

Шапката е подобрена версия на оригиналното бомбе, използвано в първия филм за Индиана Джоунс - "Похитителите на изчезналия кивот". Ушита е в лондонско ателие, а върху вътрешната подплата в са бродирани златни инициали И. Дж. (IJ)

На търга в Лос Анджелис са продадени предмети и от други легендарни поредици като "Междузвездни войни", "Хари Потър" и "Джеймс Бонд", съобщава Би Би Си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юве: Готови сме!
Юве: Готови сме!
Осмо ново попълнение за Берое
Осмо ново попълнение за Берое