НОВИНИ

Шаповалов и Беретини ще бъдат резерви за Лондон

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 11.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Тенис
шаповалов беретини бъдат резерви лондон

Двамата приключиха съответно като 10-ти и 12-ти в подреждането за Лондон, но след оттеглянето на Роджър Федерер и отказа на Гаел Монфис да бъде резерва, Шаповалов и Беретини ще бъдат на разположение на организаторите в случай, че някой от участниците не може да продължи в турнира.

За Шаповалов, който снощи отпадна от турнира в София, това ше бъде първи досег до заключителния турнир нa ATP, макар и като резерва.

Беретини, от друга страна, през миналата година беше част от голямата осмица за Лондон, като в дебютното си участие записа 2 поражения и 1 успех, което се оказа недостатъчно, за да продължи към полуфиналите.

Този сезон резервите ще получат по 73 000 долара, докато миналата година сумата беше 116 000 долара.

За юбилейното 50-то издание на финалите, което ще бъде последно в зала "О2" в Лондон се класираха Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Даниил Медведев, Стефанов Циципас, Александер Зверев, Андрей Рубльов и Диего Шварцман.

Жребият, който ще определи двете групи ще бъде изтеглен утре 12 ноември. За да бъде отбелязана подобаващо 50-годишнината на надпреварата двете групи ще носят имената "Токио 1970" и "Лондон 2020" съответно на 1-то и 50-то издание на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразеният Божинов се майтапи с коронавируса (ВИДЕО)
Заразеният Божинов се майтапи с коронавируса (ВИДЕО)
12 футболисти на Лудогорец с COVID-19, БФС отложи мача със Спортист за Купата
12 футболисти на Лудогорец с COVID-19, БФС отложи мача със Спортист за Купата