НОВИНИ

Шави: Целта ни е да спечелим групата в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:39, 18.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
шави целта спечелим групата шампионската лига
Слушай новината

Наставникът на Барселона Шави Ернандес постави на своя тим цел да спечели групата си в Шампионската лига и за първи от сезон 2020/21 насам да продължи към фазата на елиминациите.

През тази година жребият отреди на испанския шампион място в група "Н", където са още отборите на Порто, Шахтьор Донецк и Антверп, а за "каталунците" всичко започва във вторник вечер с домакинство на белгийския първенец.

"Време е да направим крачка напред в Шампионската лига. Започваме с домакински мач пред нашите фенове и в добра форма. Целта е да спечелим групата и да бъдем поставени при жребия за елиминациите. Но това трябва да бъде претворено в действия, а не думи. През миналия сезон показахме добри неща на терена, но нямахме необходимите резултати. През този сезон трябва да играем добре и да постигнем съответните резултати", коментира Шави.

Едно от новите попълнения в състава на Барса през тази кампания Ориол Ромеу сподели, че настроението на всички в тима е позитивно, а самият той вярва, че отборът може да стигне далеч в Европа.

"Всяко дете мечтае да играе в Шампионската лига, да усети атмосферата. Ние имаме тази възможност. Трябва да оставим лошите вибрации от последните два сезона зад нас и да направим възможно най-добрия старт. Настроението е позитивно и сме оптимисти. Отборът става все по-добър във всеки мач, а идеята е да продължим да го правим. Европа е голямо предизвикателство и ни предстои да играем срещу много силни отбори. Точно затова трябва да покажем максимума си и да играем добър футбол. Този отбор може да стигне далеч", заяви Ромеу, за когото тази кампания ще отбележи завръщането му в Шампионската лига след 10-годишна пауза, след като той игра за последно в най-престижния европейски турнир с екипа на Челси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оливер Кан разкритикува действията на работната група, създадена след ранното отпадане на Бундестима от Мондиал 2022
Оливер Кан разкритикува действията на работната група, създадена след ранното отпадане на Бундестима от Мондиал 2022
Екоминистърът: Не можем да ставаме заложници на един тип земеделие
Екоминистърът: Не можем да ставаме заложници на един тип земеделие