НОВИНИ

Шави Ернандес: Трябва да покажем характер срещу ПСЖ, за да продължим, шансовете са равни

футболистите барселона изгубили доверието шави
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 15.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори на традиционната пресконференция преди утрешния реванш у дома срещу френския ПСЖ от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Каталунците ще влязат в двубоя с лек аванс след успеха си с 3:2 като гост преди седмица, но въпреки това Шави смята, че шансовете на двата тима са "равни".

"За нас е много голяма възможност като клуб. Играем вкъщи, което е плюс - "Монтжуик" трябва да осигури магическа нощ, както "Камп Ноу" преди. Ще бъде като първия мач. Ще имаме висока дефанзивна линия, трябва да покажем характер, за да продължим. Мисля, че шансовете ни са равни. Те са един от най-добрите отбор и имат един от най-добрите треньори в света", заяви наставникът на "блаугранас".

"Педри и Гюндоган ми харесват и двамата. Приличат си, дават ни ритъм, последния пас. Ключът за успеха е колективът - в защита, в атака. Трябва да оставим кожата и живота си, за да победим", добави той.

Испанският специалист коментира още и своето бъдеще начело на Барселона, след като през януари обяви, че планува да напусне клуба в края на настоящия сезон.

"Лапорта ми каза, че иска да остана. Това е важен момент за барселонизма. Президентът ни е фантастичен. Искаше да ни даде увереност, беше емоционален. Върнахме си надеждата, която ни липсваше през сезона", сподели Шави.

"Много съм мотивиран, доволен и горд, че сме на четвъртфиналите и имаме възможност да стигнем полуфинал след 5 години. Не съм виждал нито един мач на ПСЖ при Луис Енрике, в който отборът не атакува. Така ще бъде и утре", категоричен е 44-годишният треньор, който призна, че би поздравил бившия играч на Барса Осман Дембеле дори и при загуба в утрешната вечер.

Запитан кои са наставниците, оказали най-голямо влияние върху него, Шави Ернандес посочи три имена: "Гуардиола, Луис Енрике и Луис Арагонес са тримата треньорите, които най-много са ми повлияли".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и Русия отправиха призиви за сдържаност от страна на Израел
САЩ и Русия отправиха призиви за сдържаност от страна на Израел
Доналд Тръмп се яви пред съда
Доналд Тръмп се яви пред съда