НОВИНИ

Шави преподписа с Барселона до 2025 година

Шави Ернандес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:12, 23.09.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанският гранд Барселона обяви удължаване на договора на старши треньора си Шави Ернандес, който е категоричен, че го прави за да види продължаващо израстване и развитие на тима.

Според новия договор, Шави ще остане наставник на родния си клуб поне до юни 2025 година.

"Моето подновяване беше уредено преди дни. Постигнахме споразумение преди няколко дни. Вече казах, че по скалата до 10, оценката да съм щастлив тук е 10", каза Шави на пресконференция.

Той пое отбора през ноември 2021 година и спечели миналата кампания с 10 точки преднина. Но бившият полузащитник и световен шампион от 2010 година смята, че има още какво да изцеди от тези играчи.

"Пристигнах в труден момент, в неблагоприятна ситуация. Виждайки какво имаме сега, трябва да е ясно - работихме много добре във всички области, от президента, през спортната секция, до персонала. И все още обръщаме страници в книгата на успеха. За да създадеш отбор ти трябва постоянен процес на обучение и изграждане, но ние вършим отлична работа. Това е сезонът на консолидация на игра и резултати", допълни легендата на каталонския клуб.

След повече от месец лечение на контузия на бедрото, уругвайският защитник Роналд Араухо е готов да се завърне на терена. Дали ще започне обаче срещу Селта (Виго) утре обаче, не е ясно. Иниго Мартинес, Андреас Кристенсен и Жул Кунде също са на разположение на Шави. Селта Виго загуби три от първите си пет мача в Ла Лига, но Шави очаква сериозен тест.

"Ще се изправим срещу отбор, който има по-малко точки от това, което заслужава. Води ги Рафа Бенитес. Той е много опитен треньор. Беше трудно за нас против този съперник миналата година, а и сега не искам да има и секунда подценяване", предупреди треньорът на Барса.

Каталонците имат 13 точки от 5 мача и заемат 2-а позиция, а на върха е Реал (Мадрид) с 15. Селта е на 16-о място с 4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златоград се връща век назад с възстановката "Един пазарен ден отпреди 100 години"
Златоград се връща век назад с възстановката "Един пазарен ден отпреди 100 години"
Янаки Милев отпадна на полуфиналите на турнира в Куршумлийска баня
Янаки Милев отпадна на полуфиналите на турнира в Куршумлийска баня