НОВИНИ

Шави: Трябва да продължим да бъдем смирени и търпеливи

"Има много добри моменти на игра и резултати и трябва да продължим да работим по този път”, коментира специалистът

шави меси искаше напрежението барселона
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 06.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави вярва, че завръщането на контузените играчи ще подобри качеството на отбора. Специалистът говори пред медиите преди гостуването на „Фолкспаркщадион“ на Шахтьор Донецк в мач от четвъртия кръг в група H на Шампионска лига.

"Винаги обобщаваме случилото се в предишните двубои. Във футболен план ни липсваха много неща срещу Сосиедад. Липсваше ни интензивността, която „Ла Реал“ вложи, и превъзходството. Трябва да имаме повече контрол върху играта и това означава да използваме по-агресивна висока преса. Освен факта, че Реал Сосиедад е страхотен отбор. В крайна сметка имахме вяра. Първото полувреме не беше приемливо, но без да сме добри, намалихме изоставането с Мадрид и Атлетико и се надяваме, че това може да бъде повратна точка, преди всичко по отношение на интензивността“, сподели той.

"Със сигурност когато контузените играчи се завърнат, ще забележим тяхното въздействие към по-добро. Педри, Роберт Левандовски, Жул Кунде, Рафа са жизненоважни за отбора отвъд нивото на футбола. Извличахме най-доброто от мачовете, които можехме. Ако сме честни, срещу Реал не се представихме добре като игра. Срещу Шахтьор не целия мач, но съм сигурен, че със завръщането на тези играчи ще се подобрим”, добави специалистът.

"Сглобяването на нещата е идеалният сценарий, но знаем, че няма да се случи във всеки мач. Искаме да играем отличен футбол, да доминираме и да спечелим съкрушително. Това е изображението, което искаме, но не винаги ще се случи. Има противник и трябва да намерим формулата. Това няма да се случва винаги, ще ви го кажа. Те ще ни затруднят. Това е процес и ще ни е трудно. От този идеален сценарий ще спечелим нещата. Трябва да продължим да бъдем смирени и търпеливи. Има много добри моменти на игра и резултати и трябва да продължим да работим по този път”, каза Шави.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън и Нетаняху са обсъдили възможни "хуманитарни паузи" на огъня в Ивицата Газа
Байдън и Нетаняху са обсъдили възможни "хуманитарни паузи" на огъня в Ивицата Газа
Зеленски: Напълно безотговорно е да се говори за избори по време на война
Зеленски: Напълно безотговорно е да се говори за избори по време на война