НОВИНИ

Шави: Винаги, когато трябва да спечелим трофей, трябва да минем през Реал Мадрид

шави винаги спечелим трофей минем реал мадрид
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:40, 13.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде пресконференция преди утрешния финал в турнира за Суперкупата на Испания, в който "каталунците" ще трябва да се изправят срещу Реал Мадрид.

Това ще бъде общо деветият случай в историята, в който в спора за този трофей ще наблюдаваме "Ел Класико", като до момента балансът е 6-2 в полза на "лос бланкос".

В същото време Шави отчете, че за пореден път, откакто той е наставник на Барса именно Реал застава на пътя на "лос блаугранас" към прибавянето на още една купа в иначе богатата витрина на клуба.

"Имам чувството, че Реал Мадрид е по-силен, когато и Барселона е по-силен отбор. Откакто съм на поста, винаги, когато трябва да спечелим трофей, трябва да минем през тях. Във финала на Ла Лига през миналия сезон трябваше да ги победим, после ни елиминираха за Купата на краля. Те реагират, когато виждат силна Барса. Всичко е много изравнено. Миналата година спечелихме две титли, а през този сезон ще се борим за тази", сподели испанският специалист.

Бившият футболист коментира още, че е пределно мотивиран преди утрешния финал за Суперкупата и изрази мнение, че през настоящата кампания Барселона играе по-добре в сравнение с предишната, макар резултатите да не показват това.

"Миналата година показахме, че сме победители, че този отбор е печеливш. Аз съм много мотивиран преди този финал и ще дадем всички, за да спечелим", заяви наставникът на "каталунците".

"През този сезон играхме много добре срещу Севиля, Атлетик Билбао, Реал Мадрид, въпреки че загубихме в моменти, когато заслужавахме да спечелим. Играем хубав футбол, бих казал по-добър от миналата кампания. Но едно нещо са анализите и друго - това, което виждаме. Трябва да повтаряме някои неща, които направихме в мачовете с Порто или Жирона, трябва да доминираме", завърши Шави.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рая Коцева отстъпи във финала на турнира в Клеърмонт при дебюта си при девойките
Рая Коцева отстъпи във финала на турнира в Клеърмонт при дебюта си при девойките
Иван Русев и Илиян Стойнов са полуфиналисти на турнира в Талин
Иван Русев и Илиян Стойнов са полуфиналисти на турнира в Талин