НОВИНИ

Шави: Виждам, че момчетата са ядосани от загубата от Жирона

"Когато казвам, че тимът е в процес на изграждане, нямам предвид, че ни трябва време, а как играем", коментира специалистът

шави меси искаше напрежението барселона
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 13.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Барселона вече се класира за осминафиналите в Шампионска Лига, но след домакинската загуба в испанския елит с 2:4 от Жирона в неделя старши треньорът Шави Ернандес смята, че футболистите му се нуждаят от постоянство.

Шампионите в Ла Лига заемат четвърто място в класирането с 34 точки, на седем от върха. Шави обяснява какво е имал предвид, когато е казвал, че отборът му все още се гради.

"Отборът сега се изгражда, тъй като в последните два сезона бяхме принудени да играем в Лига Европа, именно за това говоря. Но и в тази конструкция това, което трябва да направиш, е да побеждаваш, както спечелихме Суперкупата и първенството. В противен случай нямаше да съм тук. Отборът трябва да бъде много по-постоянен. Когато казвам, че тимът е в процес на изграждане, нямам предвид, че ни трябва време, а как играем. Смятам че сме по средата от пътя до това да направим Барса велик отбор", каза испанският специалист, цитиран от "Ройтерс".

Шави очаква реакция от футболистите си в двубоя срещу белгийския Антверп тази вечер в Шампионската лига.

"Виждам, че момчетата са ядосани, защото бяхме по-добри от Жирона и заслужавахме победата, но не я постигнахме. В съблекалнята сме нервни и нетърпеливи да се реваншираме", заяви наставникът на Барселона.

Фактът, че испанците вече си гарантираха класиране за осминафиналите дава възможност на Шави да направи промени в състава за последния мач от груповата фаза.

"След като вече сме се класирали за плейофите, мога да дам шанс на някой по-млади момчета, играли по-малко, би било логично да направим ротации и да дадем почивка на някои от титулярите", добави бившият плеймейкър на Барселона.

Каталунците имат 12 точки в Група H и продължават към директните елиминации за първи път в последните три сезона. Порто и Шахтьор (Донецк) са на три точки зад момчетата на Шави, които ако не загубят мача в Белгия срещу последният в класирането Антверп, ще си осигурят първата позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Туск положи клетва като нов премиер на Полша
Доналд Туск положи клетва като нов премиер на Полша
Първият медицински хеликоптер за България извършва тестов полет
Първият медицински хеликоптер за България извършва тестов полет