НОВИНИ

Шеф на комисия в Бундестага призова да не се завършва „Северен поток 2“

шеф комисия бундестага призова завършва bdquoсеверен поток 2ldquo
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:33, 05.09.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Председателят на комисията по външна политика на Бундестага Норберт Рьотген смята, че общата европейска реакция на инцидента с Алексей Навални трябва да включва отказ за изпълнение на проекта "Северен поток 2". Това мнение той изрази в интервю, публикувано в събота от вестник „Райнише пост“.

"Крайъгълният камък на цялостната европейска стратегия трябва да бъде незавършването на "Северен поток 2", каза Рьотген. Според него продажбата на енергийни ресурси е екзистенциален въпрос за Москва. Според председателя на комисията на Бундестага," ако "Северен поток 2" бъде завършен " тогава инцидентът с Алексей Навални „ще остане без последствия“.

В същото време той призова Германия и Франция да изработят обща политика спрямо Русия. Според него до обща европейска стратегия по отношение на Русия ще се стигне само ако Германия и Франция се откажат от едностранните си стъпки.

Рьотген е известен с критичните си изявления срещу Москва. Той е кандидат за лидер на Християндемократическия съюз, въпреки че шансовете му да бъде избран се оценяват като скромни. Очаква се конгресът на партията, който ще определи новия лидер, да се проведе през декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задръстване по магистрала "Тракия" край Ихтиман заради катастрофа
Задръстване по магистрала "Тракия" край Ихтиман заради катастрофа
Джокович мина лесно през третия кръг на US Open
Джокович мина лесно през третия кръг на US Open