НОВИНИ

Шефът на НСО опроверга твърдения, че е проявил насилие спрямо гражданин

шефът нсо опроверга твърдения проявил насилие спрямо гражданин
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 08.04.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев опроверга изнесени в медиите твърдения за образувано преди година досъдебно производство срещу него, като заяви, че те не отговарят на истината.

Тиражираните слухове, които внушават, че Емил Тонев е проявил насилие спрямо гражданин през юли 2021 г. в столичен парк, имат за единствена цел да компрометират личността на началника на НСО и да очернят неговото име и не почиват върху никакви факти. Показателно е, че именно в последните дни подобни анонимни и строго лъжливи твърдения целенасочено се разпространяват, като остават с неясен източник, се казва в позицията на ген. Тонев.

Фактите са както следва: на 25 юни 2021 г. срещу Емил Тонев е подаден сигнал от гражданин. След извършена проверка по образуваната преписка с вх. номер 1755/2021 г. и със свое Постановление от 6 октомври 2021 г. компетентната прокуратура отказва да образува досъдебно производство и прекратява преписката, тъй като не открива данни за извършено престъпление от страна на бригаден генерал Тонев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делегация от комисията по бюджетен контрол на ЕП ще посети България
Делегация от комисията по бюджетен контрол на ЕП ще посети България
Фернандо Алонсо планира още две или три години във Формула 1
Фернандо Алонсо планира още две или три години във Формула 1