НОВИНИ

Шифрин се излекува от COVID-19 и се завръща за слалома в Загреб

шифрин излекува covid завръща слалома загреб
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:50, 04.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Американската звезда в ските Микаела Шифрин се възстанови от коронавирус и ще се завърне на пистата в слалома от Световната купа в Загреб по-късно днес.

"Ще се видим утре, Загреб", публикува Шифрин в социалните мрежи в понеделник, след като попадна в стартовия списък под номер 7.

26-годишната състезателка обяви миналата седмица, че е заразена с вируса, прекарвайки период под карантина, като пропусна две състезания в Лиенц, Австрия.

Шифрин, която води в генералното класиране за Големия кристален глобус, познава отлично хърватската писта, като е печелила четири пъти там.

Женската световна купа е съпътствана от положителни случаи на COVID-19, включително швейцарската опонента на Шифрин Лара Гут-Бехрами. В понеделник швейцарският и австрийският отбори обявиха, че пет скиори са аут с положителни проби – Мелани Меярд, Камиле Раст и Алине Даниот за Швейцария, и Магдалена Егер и Франциска Гритш за Австрия.

Според правилника на Международната федерация по ски-алпийски дисциплини, заразен скиор трябва да представи отрицателен тест след 10-дневен период под карантина, ако иска да участва в състезание от Световната купа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС разяснява ВАР на клубовете от елита
БФС разяснява ВАР на клубовете от елита
Германия и Италия запазиха надежди за елиминациите в АТП Къп
Германия и Италия запазиха надежди за елиминациите в АТП Къп