НОВИНИ

Шимунджа: Искаме да спечелим Купата, не сме се отказали

шимунджа искаме спечелим купата сме отказали
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 13.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Лудогорец Анте Шумунджа коментира първия сблъсък с Левски от полуфиналите на турнира за Купата на България. На своя "Хювефарм Арен" разградчани допуснаха обрат и загуби с 3:2 от "сините".

Словенецът отдаде загубата на груби неточности в защита, които доведоха до инкасирането на два гола в рамките на 5 минути.

"Мачът беше много труден и много нервен в края. Във футбола понякога се случват подобни неща. Левски направи две-три по-добри атаки, спечели няколко ъглови удара и това ни притисна. Опитахме се да отговорим, но в рамките на 5 минути инкасирахме два гола след няколко грешки в нашата отбрана. Не е приятно да загубиш по този начин, но трябва да го приемем", започна наставникът.

Той заяви, че решенията на главния рефер Ивайло Стоянов за изнервили обстановката на двубоя, което доведе до изгонването на старши-треньора на Левски - Станимир Стоилов.

"Нямам представа защо треньорът на съперника реагира така след мача. Опитахме са да го успокоим. Важността на мача беше огромна и затова имаше толкова нерви и грешки. Решенията на рефера изнервиха обстановката", каза специалистът.

Треньорът на "орлите" заяви, че тимът му не се е отказал от преследването на Купата, въпреки загубата и изоставането с едно попадение пред реванша в София следващата седмица.

Искаме да спечелим както първенството, така и Купата, не сме се отказали. Предстои още един мач, ще бъде трудно, защото изоставаме с един гол, но трябва да се справим", завърши Анте Шимунджа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цанко Цветанов: Играчите на Лудогорец ни провокираха с обиди
Цанко Цветанов: Играчите на Лудогорец ни провокираха с обиди
Полицията в Ню Йорк арестува заподозрения за стрелбата в метрото
Полицията в Ню Йорк арестува заподозрения за стрелбата в метрото