НОВИНИ

Шиникова победи №80 света и се класира за третия кръг в Дубай

шиникова спори титлата португалия
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 23.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Изабелла Шиникова записа нова впечатляваща победа и се класира за третия кръг на тенис турнира от ITF в Дубай с награден фонд от 100 хиляди долара.

Българката победи №2 в схемата и №80 в световната ранглиста Сайсай Джън от Китай с 6:2, 7:6(9). Срещата продължи 1 час и 35 минути.

Това е трета поредна победа за Шиникова на турнира. Тя се наложи в квалификациите с 6-0, 6-2 над израелката Мика Фрухман и с 0-6, 6-4, 12-10 над словачката Тереза Михаликова.

В третия кръг Изабелла ще играе срещу №208 в света Майо Хиби от Япония.

Българката проби още в първия гейм на мача, а след това направи още един брейк за да спечели първия сет с 6:2.

Шиникова започна с пробив и втората част. При 4:3 Сайсай Джън стигна до първите си точки за пробив и успя да се възползва за да изравни. При 5:5 Изабелла отново направи брейк и сервира за спечелване на мача. За съжаление китайката направи нов пробив и така се стигна до тайбрек.

В него Шиникова поведе с 3:0 точки, но загуби следващите пет разигравания. Китайката стигна до два сетбола при 6:4 точки, но българката успа да ги отрази. След това Шиникова стигна до мачбол на собствен сервис при 7:6 точки, но загуби следващите две разигравания за 7:8. Изабелла се справи и отново сервира за спечелване на мача при 9:8 точки. При 10:9 китайката направи двойна грешка и така българката се записа впечатляваща победа.

Виктория Томова също ще играе във втория кръг на турнира. Вчера Томова победи с 6-4, 4-6, 6-1 Лесли Керкхове (Нидерландия). Във втория кръг Томова ще играе срещу Виктория Кузмова от Словакия, която е № 174 в света.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лионел Меси си спомни за съперничеството с Роналдо
Лионел Меси си спомни за съперничеството с Роналдо
Слави Трифонов: И от двете страни на границата "болка" звучи и се пише еднакво
Слави Трифонов: И от двете страни на границата "болка" звучи и се пише еднакво