НОВИНИ

Шиникова постигна обрат и се класира за 1/4 финал в Мосва

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:08, 25.02.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
шиникова постигна обрат класира финал мосва

Българката, поставена под номер 2, осъществи обрат срещу норвежката Улрике Ейкери, за да спечели с 6:7(7), 6:3, 6:3 след 2 часа и 59 минути игра, за да запише втори пореден успех в руската столица на турнира от сериите ITF.

Двубоят започна с ранен пробив за норвежката, която набързо поведе с 3:0 гейма в първата част. Шиникова обаче върна брейка и изравни за 4:4. Изабелла дори имаше сетбол при 5:4 в своя полза, но Ейкери успя да стигне до тайбрек. В дългия гейм родната тенисистка пропусна още един шанс да затвори сета и това се оказа фатално, тъй като Улрике спечели тайбрека след 7-9 точки.

Втората част започна огледално на първата, като Изабелла първа проби, но нейната опонента стигна до равенството при 3:3 гейма. Българката обаче запази хладнокръвие и спечели следващите три части, за да изравни сетовете след 6:3.

В решителната част ключовият момент дойде в четвъртия гейм, когато Шиникова проби за 3:1 и до края не изпусна аванса си, за да затвори срещата след ново 6:3.

На 1/4 финалите българката ще срещне победителката от сблъсъка Урсула Радванска, по-малката сестра на финалистката от Уимбълдън 2012 Агниешка, и украинката Валерия Страхова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Укрепено е срутището в Дряново, хората се връщат по домовете си
Укрепено е срутището в Дряново, хората се връщат по домовете си
НБА - резултати
НБА - резултати