НОВИНИ

Шофьорът, причинил смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест

шофьорът причинил смъртта милен цветков обжалва постоянния арест
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
18:04, 27.04.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

22-годишният Кристиан Николов, обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест. Това каза за "Хоризонт" адвокатът му Любомир Таков, като обясни, че така се демонстрира готовност за съдействие на разследването.

Миналата седмица Софийският градски съд наложи на Николов най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Магистратите се мотивираха, че има достатъчно данни, че именно той е причинил пътния инцидент на Великден, при който загуби живота си Милен Цветков, както и че извън ареста Кристиан Николов може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Заради високата скорост, комбинацията от упойващи вещества и липсата на каквато и да е реакция от страна на Николов, виждайки червения светофар, спрялата кола на журналиста и преминаващите на зелено пешеходци, съдията от СГС Мина Мумджиева се съгласи с прокуратурата, която минути преди съдебното заседание преквалифицира обвинението на Кристиан Николов в умишлено убийство.

Според съда той е осъзнавал последиците от действията си, но са му били безразлични.
Според Константин Симеонов, адвокат на майката на 22-годишния мъж - Десислава Пешева, която беше обвинена, че е позволила на сина си да шофира фирмения джип след употреба на наркотици, това обвинение трудно ще издържи в съда.

"По-тежкото обвинение, както и обвинението срещу майката, както и обвинението срещу Георги Иванов според мен са по-скоро отговор на обществения шум, който се вдигна около този казус, отколкото на реална преценка на доказателствата. В края на краищата прокурорите също са хора и те се влияят от това, което се случва. Аз се надявам, че към момента, в който делото ще се решава по същество, по-трезво ще се гледа на нещата", заяви адвокатът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха Морската градина и плажовете във Варна и Бургас
Отвориха Морската градина и плажовете във Варна и Бургас
Спазваха ли софиянци правилата в парковете днес?
Спазваха ли софиянци правилата в парковете днес?