НОВИНИ

Шофьорите да тръгват подготвени за зимните условия в страната, апелират от АПИ

шофьорите тръгват подготвени зимните условия страната апелират апи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 22.03.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

За последното денонощие около 700 машини са работили по пътищата в цялата страна. В областите, където снеговалежът е бил по-интензивен, са излезли дори повече машини от планираното. Това съобщи на брифинг инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

„Всички критични моменти по пътищата са отстранени и не допуснахме затваряне за по-продължително време нито на главни пътища, нито на пътища от по-нисък клас“, поясни той.

Затворен за МПС-та е проходът „Петрохан“, Троян - Кърнаре е затворен за всички видове превозни средства. Проходът „Превала“ и отсечката Батак - Доспат са затворени за автомобили над 12 тона.

Вижте ограниченията по пътищата в страната

Няма сигнали за бедстващи шофьори. През нощта е имало няколко сигнала за закъсали предимно тежкотоварни превозни средства, но всички те са обработени, поясни инж. Досев.

Шофьорите да тръгват подготвени за зимни условия, апелират още от Агенция „Пътна инфраструктура“. Да не предприемат рискови маневри и да спазват указанията на "Пътна полиция".

„Да тръгват добре екипирани за зимните условия, с доза търпение. Водачите на тежкотоварни автомобили да избират първокласни пътища или автомагистрали, за да не се образуват задръствания по пътища от по-нисък клас, защото те не са предвидени за този тежкотоварен трафик“, призова инж. Иван Досев.

Продължава обработването на настилките, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.

„Очаква се обстановката да остане зимна още три дни. Апелираме към водачите правилно да избират интервала, през който пътуват, и направленията. АПИ ще осигури всички възможни средства, чрез които да осигури безопасно пътуване, но следва и скоростта на движение да е съобразена с обстановката“, съобщи инж. Даниел Иваничков, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“.

Всичко за обстановката по пътищата следете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Притеснение и недоверие към "Астра Зенека" - ще се забавят ли ваксинациите в ЕС
Притеснение и недоверие към "Астра Зенека" - ще се забавят ли ваксинациите в ЕС
Вулканът Рейкянес в Исландия продължава да изригва (Видео)
Вулканът Рейкянес в Исландия продължава да изригва (Видео)