НОВИНИ

Шок в Разград! Лудогорец падна с 3:5 от предпоследния в класирането

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:04, 13.12.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
шок разград лудогорец падна предпоследния класирането
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Шампионът Лудогорец допусна изненадваща загуба с 3:5 при домакинството си на Пирин (Благоевград) в последния мач от 19-ия кръг на футболното ни първенство.

Четвърт част след началото на двубоя на "Хювефарм Арена" гостите от Благоевград откриха резултата чрез бранителя Христофор Хубчев, който засече с глава центриране на Антон Карачанаков от ъглов удар. Бившият играч на Левски се извиси над двама защитника на Лудогорец и с удара си направи безпомощен стража Кахлина, който изгледа как топката се отби в страничната греда и влетя в мрежата зад него.

Пирин удвои преднината си в края на първата част след грешка в отбраната на шампионите. Красимир Станоев от тима на "орлетата" свали топката за съотборника си Брахими в наказателното поле на домакините, а Оливие Вердон си вкара нелеп автогол в опит да изчисти.

Втората част започна отлично за благоевградчани, който направиха отлична контраатака и реализираха и трети гол във вратата на Кахлина. Антон Карачанаков изведе Брахими очи в очи с вратаря на Лудогрец и французинът с мощен изстрел прати топката под гредата.

В 70-ата минута Брахими отбеляза втория си гол в срещата, след като се освободи от опеката на Игор Пластун и с изстрел от границата на вратарското поле наниза четвърти гол във вратата на "зелените". Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намеса на ВАР голът все пак бе признат.

Седем минути по-късно грешникът Вердон отбеляза попадение за Лудогорец с изстрел от над 20 метра, който изненада вратаря на Пирин - Ник Хенгелмна.

В 87-ата минута Светослав Дяков събори непозволено Мавис Чибота в наказателното поле на Пирин и главният рефер Васимир Ел-Хатиб посочи бялата точка. Зад топката застана Кирил Десподов, който не сбърка за 2:4.

Само минута след това Каули реализира за 3:4, но в продължението гостите нанесоха решителния си удар.

Поредна добра атака на Пирин завърши с подаване на Карачанаков към Бенгюзов, а халфът на "орлетата" вкара за 3:5.

Загубата остави тимът на Станислав Генчев на първото място в класирането с 42 точки, докато Пирин е предпоследен с 16 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев с оценка за служебното правителство: Прозрачно и отговорно, с грижа за хората
Румен Радев с оценка за служебното правителство: Прозрачно и отговорно, с грижа за хората
Рашков обвини прокуратурата, че изпълнява политическа поръчка
Рашков обвини прокуратурата, че изпълнява политическа поръчка