НОВИНИ

Ще видим ли Новак Джокович на US Open?

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:08, 23.08.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

По-малко от седмица преди началото на US Open изглежда все по-малко вероятно да видим Новак Джокович на кортовете в Ню Йорк, а причината се крие в изискванията за влизане на територията на САЩ.

Както добре знаете, бившият №1 в света е сред най-големите противници на ваксинацията срещу COVID-19 и именно тази негова позиция доведе до скандалите в Австралия от началото на тази година, когато сърбинът беше депортиран от "Зеления континент".

Понастоящем отново липсата му на имунизация срещу вируса не позволява на Ноле да влезе на територията на САЩ, за да играе на US Open.

Надеждите на Джокович бяха, че от американското правителство ще облекчат мерките за влизането в страната и това ще му позволи да пристигне в Ню Йорк за последния турнир от Големия шлем за годината.

Към момента обаче това изглежда малко вероятно, като дори на сайта на 21-кратния шампион в турнирите от Шлем няма информация, че той е подал заявка за участие в надпреварата.

Въпреки това за момента името му все още присъства в официалния списък за турнира, като самият тенисист не е обявил по никакъв начин, че се отказва от участието си в надпреварата.

В същото време световният №1 Даниил Медведев коментира темата с това дали Новак трябва да бъде допуснат до участие в Ню Йорк, като руснакът разкри, че неговото лично желание би било да види Джокович да участва на US Open, но добре съзнава, че финалното решение ще бъде взето от правителството.

Повече яснота около участието на Ноле на US Open се очаква да получим този четвъртък (25 август), когато трябва да се проведе и церемонията по тегленето на жребия за основната схема. Ако все пак сърбинът се включи в надпреварата, то той ще бъде поставен под №5.

35-годишният Новак Джокович е трикратен шампион в Ню Йорк (2011, 2015, 2018), а през миналата година загуби на финала от Даниил Медведев, пропускайки по този начин възможността да оформи календарен Голям шлем.

За последно пък Ноле игра по време на Уимбълдън, където триумфира за осми път в своята кариера, спечелвайки своята 21-ва титла от Шлем. Така, той се доближи само на една от рекордьора по този показател Рафаел Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМЗ-Сопот: Частни фирми са приоритизирани пред "Кинтекс" при управлението на Никола Стоянов
ВМЗ-Сопот: Частни фирми са приоритизирани пред "Кинтекс" при управлението на Никола Стоянов
Нивото на река Дунав при Русе е на сантиметър от рекорда за най-ниски води
Нивото на река Дунав при Русе е на сантиметър от рекорда за най-ниски води