НОВИНИ

Швейцария спечели първата си титла в турнира за Купата на Били Джийн Кинг

Белинда Бенчич победи австралийката Айла Томлянович във втория мач от финалната среща в Глазгоу и осигури крайния успех след 2:0

Швейцария спечели първата си титла за Купата на Били Джийн Кинг в неделя, след като Белинда Бенчич победи австралийката Айла Томлянович във втория мач от финалната среща в Глазгоу и осигури крайния успех след 2:0 победи.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 14.11.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Швейцария спечели първата си титла в турнира за Купата на Били Джийн Кинг в неделя, след като Белинда Бенчич победи австралийката Айла Томлянович във втория мач от финалната среща в Глазгоу и осигури крайния успех след 2:0 победи.

Джил Тайхман по-рано надделя с 6:3, 4:6, 6:3 над Сторм Сандърс, за да изведе миналогодишният финалист напред, а след това олимпийската шампионка Бенчич се наложи над Томлянович с 6:2, 6:1.

Швейцария и Австралия вече се бяха срещали на полуфиналите на миналогодишното издание на турнира в Прага, когато Бенчич и Тайхман класираха тима си за финала, спечелен от Русия.

„Това, което се случи миналата година, ни даде допълнителна мотивация. Бяхме толкова разбити, не мисля, че някога съм плакала толкова много. Но в съблекалнята Джил дойде при мен и каза: „Следващата година ще го направим, ще го вземем. И го направихме, толкова съм горда", заяви Бенчич в интервю на корта след успеха.

Световната номер 12 Бенчич не беше загубила сет през цялата седмица и продължи успешната си серия си и срещу Томлянович, за да я надиграе след час и 15 минути, губейки само три гейма в мача.

В оспорвана битка между две левичарки, Тайхман доминираше в първия сет и го спечели с 6:3, но Сандърс, която се бори с контузия на крака, се съвзе от пробив във втория и изравни резултата след 6:4. Тайхман успя да пробие сервиса на Сандърс за 3:2, а след това затвори мача и срещата с 6:3 след два часа и 18 минути игра.

Седемкратните шампионки от Австралия победиха домакина Великобритания на полуфинала и се бореха за първата си титла от 1974 г. насам.

Победите на Тайхман и Бенчич във финала затвърдиха страхотното представяне за тима на Швейцария, след като той постигна рекорд от девет победи и само една загуба в мача на двойки срещу Канада в група А.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима български тенисисти с прогрес в ранглистата на ATP
Трима български тенисисти с прогрес в ранглистата на ATP
Димитър Манолов: Прокарва се политика, която замразява доходите
Димитър Манолов: Прокарва се политика, която замразява доходите