НОВИНИ

Сигнал за насилие над дете в детска градина в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 14.09.2023
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Насилие над дете в детска градина в Благоевград. На кадри, разпространени в социалните мрежи се вижда как помощник-възпитател в детското заведение бута, влачи и удря 3-годишно дете. От полицията и общината веднага започнаха спешни проверки по случая.

Вчера е бил първият учебен ден на детето в градината и то е плакало през повечето време. Проверката на институциите е показала, че при престоя си е било неспокойно и палаво. Тепърва ще се изяснява дали това е провокирало агресивното държание на служителката. На видеоклипа се вижда, че помощник-възпитателката се нахвърля на детето с шамари, бутане и влачене. Директорката се среща с всички родители от групата.

Съпругата на Марио Борисов отишла вчера да вземе своето дете, което учи в същата детска градина. Случайно станала свидетел на агресията и заснела кратко видео, което качила в социалните мрежи.

Марио Борисов: "Аз отидох до там да видя за какво става въпрос. Не можах да говоря с въпросната лелка излезе друга лелка и започна да ми надига, не можахме да се разберем. Искаха да прикрият случая според мен. Аз се притеснявам, защото и моето дете също е там на детска, утре-вдругиден може и с моето дете да стане така, ние защо ги чуваме, така ли се възпитават децата."

Миглена Янчева - съседка: "Детето плаче за майката и бащата, не може ли да вземе да го усмири, да не плаче за бащата нали, а то направо е вземано и е трескано, комшиите са свидетели."

Мая - съседка: "Как ще си оставят децата тука, какви са тия учителки, жесток бой, то е синини. Да, има синини, вчера го видяхме вечерта, ударено е."

От детското заведение са силно обезпокоени от поведението на служителката си. Казват, че до сега тя не е проявявала нито вербална, нито физическа агресия към децата.

"Аз не мога да го толерирам, затова веднага за буквално 3 часа сме я премахнали от детската градина. Тя в нашата детска градина е от 8 години, преди това е работила на други места. В нашата градина до сега, нито оплаквания нито индикации, работи стриктно с колегите. Децата са много, децата са първа група, трудно се справяме, но тези условия не я оправдават по никакъв начин за действията ѝ", обясни Катерина Янчева - директор на детска градина "Щастливо детство".

Спешни проверки по случая разпоредиха днес от полицията и от община Благоевград.

"Има комисия, която ще провери изцяло случая детайлно, не само действията на конкретната помощник-възпитателка, но и като цяло в детската градина, как са се случвали нещата. До колкото знам, просто детенцето е искало да се придвижи към сестричката му, която е в другата група, това е причината, че е било непослушно", каза Илко Стоянов - кмет на Благоевград.

Проверките по случая ще продължават.

Вижте повече в прякото включване на Владислава Миланова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж от Пазарджик при опит да подкупи пътен полицай
Задържаха мъж от Пазарджик при опит да подкупи пътен полицай
ФИФА обяви номинираните футболистит за наградите "Бест" за 2023 година
ФИФА обяви номинираните футболистит за наградите "Бест" за 2023 година