НОВИНИ

Силен старт за Берое в Адриатическата лига

Баскетболистките на Албена Хубенова отказаха хърватки на старта на новия сезон в турнира

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:00, 02.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Силен старт за Берое в Адриатическата лига
Снимка: Баскетболен клуб "Берое"/Facebook
Слушай новината

Берое Стара Загора постави успешно начало на новия сезон в Адриатическата лига. Баскетболистките на Албена Хубенова сразиха Тревнешка 2009 в мач от първия кръг. В зала "Общинска" действащите шампионки в женската А група успяха да наложат волята си през второто полувреме и до края удържаха опитите на хърватките да се върнат срещата.

Следващият мач за Берое в регионалния турнир ще бъде на 9 октомври (сряда), когато ще гостува на Загреб.

Високата резултатност не липсваше на старта, както и честата смяна на водачеството. Рейчл Териър и Божица Муйович се отличиха в нападение за домакините, а от другата страна Джорджа Зиая, Нина Новак и Лена Билич отговаряха подобаващо. Впоследствие Зиая взе нещата в свои ръце и осигури на гостите аванс от 7 точки след 10 минути игра.

Старозагорки стартираха силно втората част и постепенно достигнаха не само до равенството, а и се пребориха за пълен обрат чрез Радостина Христова, Териър и Муйович. Точните стрелби на Леа Маршич и Билич направиха така, че хърватките да поставят равенството на таблото за 43:43 на голямата почивка.

Христова и Муйович напомниха за себе си при подновяването на играта, което бе достатъчно за „зелено-белите“ да си върнат водачеството и да мечтаят за двуцифрена преднина. В този момент Милич и Марсич обединиха усилия, връщайки хърватския отбор в мача, но действащите шампионки в женската А група се откъснаха с 2 точки в края на предпоследния период.

Муйович се разигра за силно начало на финалната десетка и тимът от Стара Загора най-сетне се добра до двуцифрената разлика. Виктория Чрич и Билич върнаха надеждите на гостите, че могат да се задържат в мача, но българките не се огънаха до края на мача и удържаха победата.

Божица Мукович даде тон на Берое с 20 точки и 7 асистенции. Радостина Христова наниза 19 точки, Рейчъл Териър записа 17, Гергана Маданкова остана с 14.

Джорджа Зиая отвърна за хърватките с 21 точки и 5 борби, Лена Билич реализира 20.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заплаха в Босна и Херцеговина: Сигналът идва от IP адрес в България?
Заплаха в Босна и Херцеговина: Сигналът идва от IP адрес в България?
Първа победа за Симона Халеп след наказанието за допинг
Първа победа за Симона Халеп след наказанието за допинг