НОВИНИ

Силен южен вятър

силен южен вятър
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 04.10.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес ще бъде слънчево, над западните райони с временни увеличения на облачността. По-късно след обяд, на отделни места в Северозападна България ще превали слаб дъжд.

В повечето райони ще духа умерен вятър от юг-югоизток, на север от планините ще бъде временно и силен и от юг. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, на места в Дунавската равнина и по-високи, сутрешните ще са между 12 и 17 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с умерен югоизточен вятър и максимални температури на въздуха между 22° и 25°.

Слънце и в планините, но там от време на време ще се появят и облаци. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Температурите в курортите ще са от 21 до 27°.

В понеделник температурите ще останат доста високи за началото на октомври -около 30 градуса, в отделни райони и до 33-35°.

Над Западна България не са изключени и изолирани слаби превалявания, но вероятността за дъжд в западната половина от страната нараства във вторник.

В сряда дъждът ще е на повече места в Северна България. Температурите в цялата страна ще се понижат, но ще остане по-топло от обичайното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
182 нови случая на COVID-19, рекордно висок процент на заразени
182 нови случая на COVID-19, рекордно висок процент на заразени
Бурята Алекс порази Франция и Италия (СНИМКИ)
Бурята Алекс порази Франция и Италия (СНИМКИ)