НОВИНИ

Силвано Пранди: Целите пред отбора винаги са високи

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:39, 06.05.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Български волейбол
силвано пранди дадем максимума себе

Селекционерът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди заяви по време на днешната открита тренировка в зала "Христо Ботев", че винаги се гонят максимални цели.

"Лъвовете" водят подготовка в София за предстоящия старт във Волейболната лига на нациите, като само трима играчи все още не са се присъединили към тренировъчния процес.

"Винаги си поставяме високи цели. Такъв трябва бъде манталитетът на един отбор. Не можем да тръгваме с нагласата да завършим на една, или на друга позиция. Целта е да вземем максимума във всеки мач. Знам, че ще бъде невъзможно да спечелим всички срещи, но като цяло основната ни цел е да дадем максимума, на който сме способни", сподели Пранди.

"Цветан Соколов и Георги Петров ще се присъединят към отбора в понеделник. Петров приключи по-късно участието си в клубното първенство във Франция, Цветан Соколов има здравословен проблем – трябва да оперира два зъба. На 15 май очакваме последното попълнение в състава – Радослав Парапунов, който в момента все още играе последни мачове в колежанското първенство на САЩ с университета на Хавай", добави националният селекционер.

"Всички отбори започват подготовка сега. Повечето не са играли мачове от доста време. Стартираме при равни условия. За първи път ми се случва в практиката - всички отбори ще бъдат изолирани на едно място - в Римини. Предстои да разберем как ще се отрази това на участниците в Лигата на нациите. Адаптацията към необичайната ситуация ще бъде ключова, звърши треньорът на "лъвовете".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втори път правителството намали парите за БНТ и още 55 първостепенни разпоредители с бюджета
За втори път правителството намали парите за БНТ и още 55 първостепенни разпоредители с бюджета
Черно море удари Ботев във вкъщи и се доближи до 7-то място
Черно море удари Ботев във вкъщи и се доближи до 7-то място