НОВИНИ

Симон-Антони Иванов загуби при дебюта си в АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:15, 19.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
симон антони иванов загуби дебюта атр
Слушай новината

21-годишният български тенисист Симон-Антони Иванов отпадна в първия кръг на квалификациите на АТР 250 турнира в казахстанската столица Нур-Султан при дебюта си в надпревара, организирана от АТР.

Варненецът се включи в турнира с "уайлдкард" от организаторите, но жребият го изправи срещу №195 в света и представител на домакините Дмитри Попко, който се оказа непреодолимо препятствие.

Двамата си размениха по един гейм за начало на мача, преди в третия Попко да реализира първия пробив, повеждайки с 2:1. Казахстанецът спечели още веднъж подаването на Иванов в седмата част по пътя към успеха му в първия сет с 6:2.

Във втория Попко продължи с добрата си игра, реализирайки общо третия си пробив в мача, за да поведе с 2:0. В този момент българският представител се посъбуди и върна пробива, след което изравни за 2:2. За съжаление, това беше последният по-позитивен момент за Симон-Антони, тъй като той загуби подаването си още два пъти до края на сета и в крайна сметка отстъпи с 6:3.

Така, след 6:2, 6:3 Дмитри Попко се класира за решителния етап на пресявките в Нур-Султан, където негов съперник ще бъде австралиецът Матю Ебдън, който елиминира Юрий Родионов.

Въпреки поражението, Симон-Антони Иванов заработи 1575 долара от наградния фонд. В ранглистата пък варненецът ще запази актива си от 19 точки, който за момента му отрежда 846-о място.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И днес ни очакват превалявания
И днес ни очакват превалявания
Протести срещу ковид мерките в Европа
Протести срещу ковид мерките в Европа