НОВИНИ

Симона Халеп грабна титлата в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 09.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
симона халеп грабна титлата мелбърн
Слушай новината

Бившата №1 в света при дамите Симона Халеп завоюва титлата от турнира от сериите WTA 250 Melbourne Summer Set 1, след като надигра в спора за трофея Вероника Кудерметова от Русия с 6:2, 6:3.

За румънката това е първа титла от 2020 година насам, след като през миналата тя бе измъчвана от контузия в левия прасец, която я спря от участие на Ролан Гарос и Уимбълдън.

Халеп обаче вече изглежда напълно възстановена и след последователни победи над Дестини Аява, Елена-Габриела Русе, Виктория Голубич, Куинуен Жен и Кудерметова грабна своята 23-та титла в кариерата си.

Финалният сблъсък започна трудно за Симона, която изостана с пробив при 1:2 в първия сет, но след това направи серия от пет поредни гейма, за да спечели първата част.

Във втората отново румънката беше пробита първа, но успя да изравни резултата при 2:2. В осмия гейм Халеп нанесе и решителния удар, повеждайки с 5:3, след което на свое подаване затвори срещата след час и 15 минути игра.

През следващата седмица Халеп ще почива, за да се подготви по възможно най-добрия начин за Australian Open, който ще стартира на 17 януари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблем с печатането на книги заради липса на хартия
Проблем с печатането на книги заради липса на хартия
Наградите "Златен глобус" ще бъдат без публика и без телевизионно излъчване
Наградите "Златен глобус" ще бъдат без публика и без телевизионно излъчване