НОВИНИ

Симона Халеп се сдоби с второ обвинение за нарушаване на антидопинговите права

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 20.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
травмата симона халеп сериозна
Слушай новината

Бившата №1 в женския тенис Симона Халеп получи второ обвинение за нарушаване на антидопинговите правила, тъй като от Агенцията за борбата с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA) съобщиха, че независим разследващ панел е открил нередности в биологичния паспорт на румънката.

Паспортът следи различните кръвни показатели на състезатели в дългосрочен план и помага да се установят несъответствия, които могат да подскажат за нарушения на антидопинговите права.

Припомняме ви, че Халеп беше уличена в употреба на допинг миналия октомври, когато самата тя обяви, че е дала положителна проба за субстанцията роксадустат.

След второто обвинение по неин адрес двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем използва профила си в Инстаграм, за да съобщи, че се надява да получи възможност да се изправи пред независим трибунал, пред който да докаже невинността си, като изслушването е насрочено за края на този месец.

"От 7 октомври, когато бях обвинена за употреба на допинг, живея в най-лошия си кошмар. Не само, че името ми е опетнено по възможно най-неприятния начин, но и се сблъсквам с твърдата решителност на ITIA да докаже вината ми поради причина, която не мога да разбера. Това е тормоз. Искам отново да подчертая, че не само не съм употребявала допинг, но дори не съм си помисляла да го правя", написа румънката.

"Единственото нещо, на което се надявам, е да получа възможност да се изправя пред независими съди на трибунал, което ще ми даде възможността да докажа невинността си. Вярвам в съдебната система и очаквам най-накрая да имам шанса да представя случая ми на изслушване, което е насрочено за края на май, след като то беше забавено няколко пъти от ITIA", коментира още Симона Халеп.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Simona Halep (@simonahalep)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигурени са пари за довършване на ремонта на спортната зала в Лом
Осигурени са пари за довършване на ремонта на спортната зала в Лом
Българските волейболни националки завършиха наравно с Франция във втората контрола
Българските волейболни националки завършиха наравно с Франция във втората контрола