НОВИНИ

Симоне Индзаги: Изиграхме страхотен мач, гордея се с моите футболисти

симоне индзаги изиграхме страхотен мач гордея моите футболисти
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:22, 11.06.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Интер Симоне Индзаги вярва, че неговият отбор е показал на света, че е достоен опонент на Манчестър Сити във финала на Шампионска лига.

Интер оказа сериозна съпротива на считания за фаворит Манчестър Сити, но загуби с 0:1 и не успя да спечели трофея. Единственото попадение отбеляза Родри през втората част, а "нерадзурите" имаха чисти ситуации да изравнят, но пропуски направиха Димарко, Лукаку и Госенс.

"Изиграхме страхотен мач и трябва да се гордеем с това. Прегърнах моите играчи един по един, тъй като те бяха невероятни, точно като нашите фенове и заслужаваха различен резултат", каза Индзаги пред Sport Mediaset.

"Последните 25 минути доминирахме, но усещането беше, че топката не искаше да влезе в мрежата. Случва се, за съжаление се случи във финала на Шампионската лига. Ударихме гредата, имаше изчистване от голлинията, удар, който попадна в съотборник", каза още Индзаги.

"С този дух, организация и решителност мисля, че ще се върнем тук отново в бъдеще. В вечер като тази не мога да отделя играчи, които са играли под нивото. Вчера казах, че няма да сменя играчите си с никой друг и тази вечер светът видя защо", добави той.

Индзаги има договор с Интер до юни 2024 година, но се очаква да подпише нов договор през лятото.

"Точно сега ни трябват няколко дни. Ние сме в синхрон с клуба, така че ще се срещнем и ще планираме бъдещето. Нямаше много време за разговори този сезон, но съм толкова горд с тези момчета и феновете. Заслужавахме повече, но сваляме шапките си пред Манчестър Сити, знаем колко много са работили, за да стигнат до този момент през последните години", каза Симоне Индзаги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работи в бъдещето: Какво съдържа българският тест за откриване на аутизъм?
Работи в бъдещето: Какво съдържа българският тест за откриване на аутизъм?
Гроздан Караджов: Сегашната коалиция е правителство на лицемерието
Гроздан Караджов: Сегашната коалиция е правителство на лицемерието