НОВИНИ

Симоне Индзаги: Милан е качествен отбор, подготвени сме по възможно най-добрия начин

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:55, 09.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
симоне индзаги милан качествен отбор подготвени сме възможно добрия начин
Снимка: Интер
Слушай новината

Треньорът на Интер Симоне Индзаги говори на пресконференция преди утрешния първия двубой срещу градския съперник Милан от полуфиналите в Шампионската лига.

Първият епизод от италианския сблъсък ще бъде на "Сан Сиро" в сряда вечер (10 май) от 22.00 часа българско време, а Индзаги е уверен, че неговият отбор е подготвен по възможно най-добрия начин за тази среща.

47-годишният специалист бе категоричен, че очаква "нерадзурите" да демонстрират "хладен ум и горещо сърце", бидейки наясно, че утре ще бъде само началото на един мач с продължителност 180 минути.

"Последните няколко мача ни подготвиха по възможно най-добрия начин. Утре знаем, че е полуфинал от Шампионска лига, това е дерби. Всички знаем колко е важно за всички нас и искаме да го изиграем по най-добрия начин. Ще трябва да играем с хладен ум и горещо сърце. Що се отнася до сърцето ни, нямам никакви съмнения. Ще трябва да бъдем мъдри, ще има опасни моменти и непредвидими събития по време на мача, знаейки, че ще трябва да играем 180 минути в сблъсъка. Знаем какво означават дербита, изиграхме седем през тези двадесет месеца. Печелихме и губехме, но всеки мач е уникален", започна Индзаги.

Наставникът на Интер говори и за градския съперник Милан, определяйки го като "качествен отбор" и допълни, че планът му за срещата няма да се промени в зависимост от това дали Рафаел Леао ще вземе участие в нея или не.

"Всички знаем качествата на играча (Леао). Знаем, че той може да не играе, но в крайна сметка това няма да промени плана ни за игра", сподели треньорът на "нерадзурите".

"Милан е качествен отбор. Много добре обигран. Фаворити или не, виждали сме всичко преди. Няма да бягаме от предизвикателството и знаем, че със сърце и душа ще играем по най-добрия възможен начин", завърши Симоне Индзаги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът дава на партиите още седмица за разговори преди връчването на първия мандат (Обзор)
Президентът дава на партиите още седмица за разговори преди връчването на първия мандат (Обзор)
За първи път щъркели свиха гнездо в зоопарка във Варна
За първи път щъркели свиха гнездо в зоопарка във Варна