НОВИНИ

Симоне Индзаги: Не изпитваме страх от Манчестър Сити

симоне индзаги изпитваме страх манчестър сити
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 05.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Интер - Симоне Индзаги, заяви, че тимът му не се страхува от Манчестър Сити, подготвяйки се за финала в Шампионска лига срещу гонещия требъл състав на „гражданите“. „Нерадзурите“ ще спорят за трофея за първи път от 13 години насам, когато вдигнаха и за последно купата, но Сити са големият фаворит да бъдат коронясани за крале на Европа за първи път в историята си.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола са във втория си финал в ШЛ в последните три сезона и влизат в съботния сблъсък след убедително отстраняване на Реал Мадрид в последните четири, и след спечелването на Висшата лига и ФА Къп.

„Говорим за футболен мач, няма никакъв страх. Имаме огромен респект, но сме горди да играем в този финал, защото го искахме с всяка част от телата си“, каза Индзаги. Интер ще трябва да спре силното нападение на съперника, водено от Ерлинг Холанд, който има 12 гола в Европа този сезон и ще бъде водещ реализатор в тазгодишното издание, без значение от случилото се в Турция.

Алесандро Бастони е един от тримата централни бранители на гранда от Милано, който ще бъде със задача да пази изкъсо Холанд, и заяви уверено, че не се притеснява от това, че ще се бори с мощния норвежец. „Човек се страхува от убийци, не от футболисти. Би било грешка да говорим за страх. Мачът не е Холанд срещу Интер, а Манчестър Сити срещу Интер. Няма страх, просто правилното ниво на напрежение. Повече от всичко има радост…нямам търпение да изляза на терена“, сподели той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане"
Иван Гешев поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане"
Мечки плашат хората в Априлци и Троян
Мечки плашат хората в Априлци и Троян