НОВИНИ

Симоне Индзаги: Победата с 2:0 не ни успокоява

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:49, 11.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Интер Симоне Индзаги остана здраво стъпил на земята след успеха с 2:0 на неговия тим срещу Милан в първи двубой между двата тима от полуфиналите на Шампионската лига и заяви, че това е било "само половината от работата".

Успехът за "нерадзурите" осигуриха Един Джеко и Хенрик Мхитарян с два ранни гола до 11-ата, а след края на срещата Индзаги похвали своите момчета именно за представянето им през първата част и го определи като "брилянтно"

"Много съм доволен. Първото полувреме беше брилянтно изиграно от нас. Можехме да вкараме и повече от два гола. Вече натрупахме опит в елиминациите и сме наясно, че това беше само половината от работата. В реванша ще имаме подкрепата на феновете ни и трябва да направим още едно усилие, за да сбъднем мечтата си", започна Индзаги.

Бившият футболист обаче бе категоричен, че авансът от два гола не гарантира нищо на неговия тим и футболистите му не трябва да се успокояват.

"Момчетата покриваха всяка точка от терена, помагаха си един на друг. Правилото за голове на чужд терен вече не важи, затова победата с 2:0 като символичен гост не ни успокоява. Този резултат не е толкова голямо предимство, колкото би бил в предишни години", сподели наставникът на Интер.

Накрая италианският специалист разкри и дали ще даде почивка на част от ключовите си играчи по време на предстоящия двубой срещу Сасуоло от Серия "А".

"След 72 часа имаме важен мач срещу Сасуоло. Такива двубои отнемат много сили, затова ще преценим дали да съхраним някои футболисти, които няма да са готови на 100 % кондиционно", завърши Симоне Индзаги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП-ДБ не дойдоха на срещата с ГЕРБ-СДС заради ангажименти на Петков и Василев
ПП-ДБ не дойдоха на срещата с ГЕРБ-СДС заради ангажименти на Петков и Василев
Реакции в парламента след обявеното намерение на Мария Габриел за предсрочно освобождаване на Гешев
Реакции в парламента след обявеното намерение на Мария Габриел за предсрочно освобождаване на Гешев