НОВИНИ

Синер обърна Де Минор в истинско тенис шоу за място в голямата четворка на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:43, 12.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
синер обърна минор истинско тенис шоу голямата четворка sofia open

Двамата млади таланти предложиха страхотна битка, но в край на сметка италианския тинейджър Синер излезе краен победител 6:7 (3), 6:4, 6:1 след 2 часа и 13 минути на корта.

По този начин, четвъртфиналистът от Ролан Гарос, продължава с пълна сила похода си към трофея в София, който би бил и първи в кариерата му.

В първия сет двамата си размениха по един пробив в третия и четвъртия гейм, а Де Минор отрази един брейкбол в шестата част, за да се стигне в край на сметка до тайбрек.

В него Демона пое контрола след 3-3 точки, печелейки четири поредни разигравания, с които затвори първата част след близо един час здрава битка.

Във втория Синер отнво първи стигна до пробив, за да поведе с 4:3. В следващия обаче италианецът изостана с 15:40, но серия от четири поредни точки му позволи да затвърди пробива и да поведе с 5:3.

В десетия гейм Де Минор даде всичко от себе си да стигне до 5:5, като за втори пореден път се добра до две поредни точки за пробив. И този път обаче тинейджърът Синер не трепна и успя да обърне развоя на гейма, за да изравни резултата в сетовете при втората си възможност.

В решителната част нямаше сила, която да спре италианецът, който реализира два бързи пробива за аванс от 4:0. До края Синер проби Де Минор още веднъж и след 6:1 гейма се класира за полуфиналите на Sofia Open 2020.

В спор за място на финала тинейджърът ще срещне номер 5 в схемата, Адриан Манарино, който по-рано елиминира, също след трисетова битка, молдовеца Раду Албот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконна сеч на Витоша
Незаконна сеч на Витоша
Китайска подводница се спусна до най-дълбокото място в света
Китайска подводница се спусна до най-дълбокото място в света