НОВИНИ

Синер, Рууд и Руне се класираха за осминафиналите на Мастърса в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:23, 15.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
синер рууд руне класираха осминафиналите мастърса рим
Слушай новината

Яник Синер, Каспер Рууд и Холгер Руне станаха поредните трима тенисисти, които заслужиха място в осминафиналите на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Рим, Италия.

В среща от третия кръг местният любимец Синер срещна затруднения срещу щастливия губещ от квалификациите Александър Шевченко, но в крайна сметка го надигра с 6:3, 6:7(4), 6:2.

Двубоят бе белязан и от един много куриозен момент в самия край, когато италианецът реализира своя мачбол, но очевидно фокусиран изцяло върху случващото се на корта 21-годишният тенисист не осъзна, че всъщност мачът е приключил, но след кратко замисляне Яник Синер все пак се насочи към мрежата за традиционния поздрав.

Междувременно, място в четвъртия кръг си осигури и поставеният под №4 Каспер Рууд, който въпреки колебливите си игри през годината победи с 6:1, 4:6, 7:6(0) непредвидимия казахстанец Андрей Бублик.

Към осминафиналите в италианската столица продължава и седмият в схемата Холгер Руне от Дания, който елиминира италианецът Фабио Фонини след 6:4, 6:2.

Британецът Камерън Нори също заслужи мястото си сред най-добрите 16 в турнира, след като елиминира с 6:2, 7:6(4) Мартон Фучович от Унгария и за награда в следващия кръг ще се изправи срещу поставения под №1 Новак Джокович, който вчера отстрани Григор Димитров.

В среща от втория кръг на надпреварата пък Александър Зверев осъществи обрат срещу Давид Гофен - 5:7, 6:3, 6:4 и в спор за място на осминафиналите ще играе срещу Джей Джей Улф от САЩ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плажът в курорта "Албена" получи престижното международно отличие "Син флаг"
Плажът в курорта "Албена" получи престижното международно отличие "Син флаг"
Ремко Евенепул се оттегли от колоездачната Обиколка на Италия заради положителен тест за COVID-19
Ремко Евенепул се оттегли от колоездачната Обиколка на Италия заради положителен тест за COVID-19