НОВИНИ

Сираков: Диксън единствен поиска да инвестира в Левски, няма друг

Наско Сираков - Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 14.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви, че очаква в следващите дни да види конкретни гаранции от Джо Диксън и американска банкова институция, за да се осъществи сделката с инвеститора.

Първият човек в клуба говори преди старта на подготовката на "сините" за новия сезон.

„В сряда може би ще имаме 100% гаранции, не вярвам американска банкова институция да раздава подобни документи така. Това ми дава надежда. Той е запознат през тези 6 месеца с цялостната картинка в клуба. Затова изявихме желание и бяхме вкарани в плана за концесии през тази година. Не вярвам институция в България, която и да е тя, да откаже подобна инвестиция“, сподели Сираков.

„Това е единственият човек, който е изявил желание да откупи акциите. Ако бяха няколко, да избирам… Но е единственият“, каза още мажоритарният акционер.

"Тези пари, които ще дойдат първоначално, ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция", каза още той.

„Не, не съществува възможност Левски да не започне в елита на българския футбол. Валери Божинов помоли да започне подготовка тук, явно е решил да продължава кариерата си. Неговото поведение и желание да помогне на Левски, това му е позволено", допълни Сираков, който уточни, че за нов треньор ще може да говори най-вероятно след седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват преговори за промени в здравеопазването
Започват преговори за промени в здравеопазването
Ученици изобретиха фотоволтаична пейка с много екстри
Ученици изобретиха фотоволтаична пейка с много екстри