НОВИНИ

Сийка Милева за катастрофата на Околовръстното: Към момента не е установен полицейски чадър

прокуратурата обвиняемият катастрофата околовръстното карал употреба алкохол кокаин
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 26.09.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В кръвта на обвиняемия, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София има наличие на 1,73 промила алкохол, както и присъствие на кокаин. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг пред медиите.

От изследването, направено във ВМА, категорично се установи, че обвиняемият Любенов е управлявал автомобила си след употреба на алкохол и наркотици, каза тя. Уточни, че първоначално обвиняемият е отказал да даде проба за алкохол и наркотици, но впоследствие е дал кръвна проба във ВМА. 1,73 промила е резултатът при взимането на кръвната проба.

Софийска градска прокуратура извършва активни действия по разследването и ще бъдат изследвани всички обстоятелства около катастрофата. По досъдебното производство е назначена автотехническа експертиза, която да установи скоростта на автомобила, но такава още не е подготвена, каза Сийка Милева.

В момента се разпитват свидетели и се установява какво е правил Любенов преди катастрофата.

Милева заяви, че не ѝ е известно в автомобила да са открити големи суми пари или наркотични вещества, но каза, че това е повод да се направи допълнителен оглед на автомобила.

Към момента не е установен полицейски чадър, отговори на въпрос тя.

Милева призова за взаимодействие между институциите и единна държавна политика, с ясни рамки, в които да се посочи отговорността на институциите, за да се справим с престъпленията на пътя, но и с организираната престъпност и разпространението на наркотиците.

Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното в София

В неделя рано сутринта на Околовръстното шосе мощната кола, управлявана от Любенов, ударила движещия се отпред автомобил, в който пътували трима души. При тежката катастрофа загина френски гражданин, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко състояние. Пострада и шофьорът на колата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море отговори на обвиненията на Спартак Варна
Черно море отговори на обвиненията на Спартак Варна
С над 20% е нараснал броят на желаещите за следване в чужбина
С над 20% е нараснал броят на желаещите за следване в чужбина