НОВИНИ

Скандал между Тухел и Лукаку в Челси

Ромелу Лукаку Тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:06, 31.12.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Кризата с колебливите резултати в Челси се влоши още повече, след като мениджърът на тима Томас Тухел и нападателят на "сините" Ромелу Лукаку влязоха в открит конфликт.

Повод за скандала бе интервю на Лукаку пред Скай Италия, в което белгийският национал признава, че не е доволен от формацията, която използва Тухел, и споделя, че ще се радва да се завърне в Интер "докато все още играе на високо ниво".

28-годишният Лукаку дойде на "Стамфорд Бридж" през лятото след трансфер за близо 100 милиона паунда, но след силен старт, последователно получи контузия и даде положителна проба за COVID-19, което доведе и до спад във формата му.

"Това не ми харесва, защото води до излишен шум, от който нямаме нужда. Просто не ни помага. От друга страна, не искаме да правим от мухата - слон. Знаете как се вадят думите от контекста, за да се правят заглавия. Но трябва да бъде честен, че думите му не ми харесват", коментира Тухел интервюто на Лукаку.

Германският специалист разкри, че самият Лукаку не е разговарял с него за ситуацията.

"Аз не чувствам, че той е недоволен, чувствам точно обратното. Точно затова съм изненадан от думите му. Но не трябва да питате мен за това. Трябваше този въпрос да бъде обсъден вътрешно. Ще говорим с него по темата, но ще го направим далеч от медиите", каза още Тухел.

След добрия старт на сезона европейските шампиони имат проблеми в последните седмици, като имат едва четири победи в последните си десет мача във Висшата лига и вече изостават с осем точки от лидера Манчестър Сити. Добрата новина за Тухел е, че все пак Лукаку намери формата си в последните мачове и има три гола в последните четири двубоя за "сините".

В следващата си среща Челси посреща Ливърпул на 2 януари от 18:30 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младата тенисистка Йоана Константинова: Надявам се на още по-добри резултати
Младата тенисистка Йоана Константинова: Надявам се на още по-добри резултати
Мъж от Пловдив пострада след опит да си направи самоделна пиротехника за Нова година
Мъж от Пловдив пострада след опит да си направи самоделна пиротехника за Нова година