НОВИНИ

Слаба последна част лиши България от втора победа на Европейското по баскетбол на колички

слаба последна част лиши българия втора победа европейското баскетбол колички
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
15:04, 19.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

България остана на крачка от втора победа на Европейското първенство по баскетбол на колички, Дивизия "B" и "C" в Сараево.

Момчетата ни отстъпиха над силния тим на Сърбия с 46:53 като само по-слабата трета четвърт им коства успеха. Българите бяха по-добрият отбор на терена през първото полувреме, но след 3:14 в третия период не успяха да наваксат изоставането си в последната част.

Отново страхотен мач изигра Георги Иванов, който завърши с 22 точки. Той добави и 8 борби и 5 асистенции. 6 точки реализира Персиян Еленков, а по 5 – Стюарт Олсен и Мартин Иванов.

Треньорът на тима ни Владимир Искров коментира представянето на тима ни след достойното представяне срещу Португалия снощи по следния начин:

„Днес загубихме от Португалия с 30:41. Искам само да припомня, че през 2019 загубихме от същия отбор с повече от 50 точки разлика. За това време успяхме да подобрим много аспекти на играта си. Самите състезатели развиха личностни качества ценни за всеки отбор. Зная, че процесът на израстване на отбора ни е дълъг и сложен, защото е комплексен, а и в баскетбола на колички всичко е съобразено с физическите дефицити на състезателите. Загубата ни учи да разбираме все по-добре значението на думите България, отбор, екип, вярва, постоянство, себераздаване, борба, концентрация, подкрепа. И все повече започваме да искаме, а щом искаме ще получаваме, защото никой не може да ни даде, това което можем да си вземем. Благодаря, на отбора и на треньора Антонио Куляндро за днешния мач и нека в утрешния сме още по-силни!“, заяви Искров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен вятър уби френски кайтсърфист
Силен вятър уби френски кайтсърфист
Ансамбълът ни остана без медал от финалите на Европейското първенство в Израел
Ансамбълът ни остана без медал от финалите на Европейското първенство в Израел