Слънчев бряг готов! По плажовете спасители, охрана... 8 лева за чадър и шезлонг

от БНТ
18:30, 01.06.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Трите плажни ивици в Слънчев бряг са напълно готови за новия летен сезон в условията на COVID-19.

Взети са необходимите мерки, свързани с хигиената, които ще гарантират безопасността на туристите.

През целия ден на плажа ще има спасители, а денонощна охрана ще следи за реда и спокойствието на гостите в курорта.

Даниел: Харесва ми много Слънчев бряг. Никога не бих пропуснал да дойда през лятото. Тук можеш да правиш всичко - да работиш, да тренираш, каквото ти харесва.

Сюзан: Наемаме апартамент тук всяка година и никога не пропускаме да дойдем.

Точно в 8.00 часа сутринта застъпи и първата смяна спасители. В първите дни на юни по пясъка ще обикалят мобилни двойки, без почивка, до 18.00 часа.

Здравко Кутрев, отговорник на спасителите: Има разкрити 7 спасителни поста до 15-ти юни. От 15-ти започват да се разкриват и още. Наблягаме на качествен и опитен персонал.

Благовест е спасител на плажа в Слънчев бряг от 10 години. Признава, че това лято работата му ще е по-трудна и по-натоварена, заради ограничения брой спасители.

Благовест Точков, спасител: При един евентуален инцидент просто оголваме една зона. Защото един човек сам да влезе във водата да помага при акция, или да вади човек... просто сам воинът не е воин.

Цените на плажните принадлежности това лято в курорта са наполовина по-ниски. Освен за шезлонг, туристите ще плащат и по-малко за сянката на плажа - по 4 лева за всяка от двете екстри.

Кирил Спасов, концесионер на плажа в Слънчев бряг: Ще има специални указателни табели, които да показват на плажуващите посоката на движение, което мисля, че на самата плажна ивица малко трудно ще се осъществи, защото знаете, че плажът няма определен вход или изход.

И този сезон по цялата плажна ивица в Слънчев бряг ще бъде осигурена охрана, която да следи за реда и спокойствието на всички почиващи в курорта.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шести ден ври и кипи в САЩ. 40 града с полицейски час, но хората протестират
Шести ден ври и кипи в САЩ. 40 града с полицейски час, но хората протестират
Клиенти в кръчма, на закрито. Страхуват ли се хората? Готов ли е бизнесът?
Клиенти в кръчма, на закрито. Страхуват ли се хората? Готов ли е бизнесът?