НОВИНИ

Слънчево и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 25.11.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Времето

В по-голямата част от страната е слънчево. Все още силно намалена е видимостта по бреговете на Дунав, както и в западните части от страната, но в близките часове видимостта на много места и там ще се подобри. Ще остане почти тихо, с максимални температури между 7° и 12°, в София - около 8°.

През нощта ще бъде безоблачно и тихо. Утрото ще ни посрещне с температури в широки граници - между минус 3 и плюс 3 градуса.

Утре в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места в котловините на Югозападна България, а до по-късно през деня и по поречието на Дунав, видимостта ще бъде намалена. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са от 9° до 14°, а в местата с по-трайни мъгли ще са по ниски - около 6-7°.

В планините ще е слънчево. Ще е значително по-топло и максималните температури по високите върхове ще са от минус 1 до 4 градуса, а в курортите - от 4° на Алеко, около 8-9 в Боровец и Пампорово, до 12° в Банско и Добринище. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд в масивите в Югозападна България ще се ориентира от югоизток.

В Русия и Финландия ще продължи да вали сняг. Валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици, се очакват в Испания. Останалата, по-голяма част от континента, включително и Балканския полуостров, са под влияние на обширен антициклон и там ще преобладава слънчево време, на много места със сутрешни мъгли.

До събота времето у нас ще остане почти без промяна. В планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло, докато в равнините ще е с мъгли, които около и след обяд на повечето места ще се разсейват до слънчево време. Минималните температури ще са близки до нулата, дневните - от 5°-6° в местата с по-трайни мъгли до 13°-14° в районите с повече слънчеви часове. В неделя и понеделник ще бъде облачно. Ще има и превалявания, с по-голяма вероятност през втория ден, когато ще започне и застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златан Ибрахимович за 12-и път е Футболист №1 на Швеция
Златан Ибрахимович за 12-и път е Футболист №1 на Швеция
Предлагат удължаване на учебната година с две седмици за 1-6 клас
Предлагат удължаване на учебната година с две седмици за 1-6 клас