НОВИНИ

Слънчево на изток, с валежи на запад

слънчево изток валежи запад
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 03.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Над крайните източни райони ще е предимно слънчево и ще продължи да духа умерен югоизточен вятър. В останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина умерен. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 27 - 28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 28°, на 2000 м - около 20°.

В неделя и през първите дни от новата седмица над Източна България и планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който в понеделник в много райони временно ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

В сряда и четвъртък времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Температурите ще се повишат слабо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потушиха пожара в Кресненското дефиле, кметът благодари на всички
Потушиха пожара в Кресненското дефиле, кметът благодари на всички