НОВИНИ

Слънчево начало на деня, следобед - на места с валежи

слънчево начало деня следобед места валежи
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 17.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над Западна България и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки. През нощта срещу събота валежите ще продължат главно в Централна Северна България и в югозападните райони. Ще духа слаб север-северозападен, в източните райони – юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са около 23 - 24°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, на места и ще прегърми. Ще духа слаб, по високите върхове умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

През нощта срещу събота валежите ще продължат главно в Централна Северна България и югозападните райони. В събота гръмотевични бури и валежи, в някои райони интензивни, ще има отново в почти цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява само на отделни места. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мицкоски: Ако българските искания са част от преговорната рамка за ЕС, по-добре да не влизаме
Мицкоски: Ако българските искания са част от преговорната рамка за ЕС, по-добре да не влизаме
Победа и равенство за отбора на БНТ в Алебна
Победа и равенство за отбора на БНТ в Алебна